arrow-up
Roulette77

Free

online

Support UkraineSupport Ukraine

Fibonacci-systemet for rulett

Leonardo Pisano, bedre kjent som Fibonacci, var en smart matematikknerd som gjorde mange observasjoner på 1200-tallet. Mens han var kjent for å identifisere ulike mønstre i naturen, er han best husket for å ha kommet opp med noe som kalles Fibonacci-sekvensen. Dette er en sekvens av tall der hvert tall er summen av de to foregående tallene.

For eksempel, hvis vi starter sekvensen med null og en, vil det neste tallet være summen av null pluss en, som er en. Det neste tallet i sekvensen vil være summen av en pluss en, som er to. Det neste tallet vil være tre, som er summen av en pluss to. Så langt ser sekvensen slik ut:

0, 1, 1, 2, 3

Hva tror du det neste tallet vil være? Vel, når vi legger to og tre sammen, får vi fem. Nå legger vi tre og fem sammen for å få åtte. Og slik fortsetter det.

Nå hopper vi fremover rundt 500 år til det 18. århundre. Det var da en annen smart matematikknerd ved navn Blaise Pascal ved et uhell designet det første ruletthjulet da han prøvde å lage en evighetsmaskin. Liten visste han at rulett ville leve videre i evigheten.

Prestasjonene til Fibonacci og Pascal skulle til slutt krysse veier. Du ser, oppmerksomme rulettspillere begynte å bruke Fibonacci-sekvensen i rulett. Faktisk er Fibonacci-systemet nå en av de mest populære rulett-innsatssystemene rundt. La oss finne ut hvordan denne strategien fungerer.

Hvordan fungerer Fibonacci Roulette-systemet?

La oss begynne med å ta de første 10 tallene i Fibonacci-sekvensen. Vi har:

0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34

Nå, fordi vi bruker denne sekvensen for spill, vil vi rett og slett se bort fra null og det første tallet, og sitte igjen med:

1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34

Fibonacci Roulette Strategy

En av hovedreglene i dette systemet er at det bare gjelder for like pengespill. For de som ikke er kjent med denne termen, refererer dette til roulette-innsatser med like odds, som Rød/Svart, Odd/Partall og Høy/Lav. Vi starter med å satse 1 euro, som er det første tallet i sekvensen. For å holde det enkelt, la oss si at innsatsen vår taper. I samsvar med systemet, satser vi igjen 1 euro for å holde den riktige sekvensen. La oss si at denne innsatsen taper igjen. Ifølge systemet går vi videre til neste tall i sekvensen for vårt tredje veddemål. Dette betyr at vi satser 2 euro. Hvis det veddemålet taper, går vi til neste tall i sekvensen, som er 3 euro. Hvis vi taper det veddemålet, øker vi innsatsen til 5 euro. Hvert påfølgende tap tar oss til neste tall i Fibonacci-sekvensen.

La oss si at vi plasserer et veddemål på 8 euro, og det vinner. Ifølge systemet går vi ned to tall. Det vil ta oss til 3 euro. Hvis det veddemålet vinner, går vi ned to tall tilbake til 1 euro. Hvis 3 euro-veddemålet taper, går vi bare opp til neste tall, som er 5 euro. La oss illustrere dette ved å bruke følgende fiktive resultater og en innsatsbase på 1 euro.

 • Spinn 1

  Satset 1 euro og vant innsatsen. Vi bruker samme innsats på 1 euro for neste veddemål for å holde den riktige sekvensen.

 • Spinn 2

  Vi taper veddemålet. Systemet krever at neste innsats skal være 2 euro.

 • Spinn 3

  Vi taper veddemålet. Systemet sier at vi må satse 3 euro i neste runde.

 • Spinn 4

  Vi taper dette også. Dette betyr at vi satser 5 euro i neste runde.

 • Spinn 5

  Vi taper veddemålet. Det er på tide å øke innsatsen til 8 euro.

 • Spinn 6

  Vi vinner denne runden. Nå senker vi innsatsen med to nivåer tilbake til 3 euro.

 • Spinn 7

  Tilbake til tap. Vi øker innsatsen igjen til 5 euro.

 • Spinn 8

  Det er en vinner!! Nå senker vi innsatsen med to nivåer tilbake til 2 euro.

 • Spinn 9

  Vi vinner igjen. Vi går nå tilbake til vår opprinnelige innsats på 1 euro.

Testing av Fibonacci-systemet

For å teste dette systemet brukte vi Google Sheets til å generere resultatene for 500 runder med roulette. Tap og gevinster har sannsynligheter på henholdsvis 52,4% og 48,6%, i henhold til husets fordel. For dette eksperimentet vil vi bruke tre spillere.

Deretter simulerte vi forløpet av spillet ved hjelp av programmeringsspråket JavaScript, i samsvar med Fibonacci-sekvensen, samtidig som vi fastsatte gjeldende innsatsbeløp og saldo for hver runde. Basert på de oppnådde dataene ble det konstruert grafer som viser endringen i form av innsats og saldo over tid.

Resultater for den første spilleren:

Fibonacci Roulette System

Vi ser en knapt merkbar voksende progresjon. Spilleren nådde det maksimale sekvensveddemålet på 89 euro to ganger. Bunnpunktet for bankrollen var 877 euro, og ved slutten av spillet var bankrollen på 1074 euro, noe som gir en total gevinst på 74 euro.

Nå skal vi se hvordan den andre spilleren gjorde:

Fibonacci System

Akkurat som med den forrige spilleren, ser vi ikke store nedgang i bankrollen, og spilleren avslutter økten med 1124 euro.

Resultater for den tredje spilleren:

Fibonacci Roulette

Igjen ser vi ingen betydelige nedgang i bankrollen, og spilleren avsluttet spillet med en bankroll på 1139 euro.

Ifølge resultatene fra eksperimentet klarte alle 3 spillere som fulgte Fibonacci-progresjonen strengt å fullføre spillene sine med fortjeneste. Eventuelle nedgang i bankrollen ble kompensert av påfølgende vinnende spill.

Teoretisk sett kunne det oppstått en situasjon der progresjonen ble låst på grunn av å overskride grensene eller mangel på bankroll, men denne situasjonen var langt unna å skje. I dette tilfellet ville det ha tatt 14 strake tap for at mangel på midler skulle være et problem.

Vedde Status Bankroll status
1 tap 999
1 tap 998
2 tap 996
3 tap 993
5 tap 988
8 tap 980
13 tap 967
21 tap 946
34 tap 912
55 tap 857
89 tap 768
144 tap 624
233 tap 391
377 tap 14

Sannsynligheten for et slikt utfall er lik 0.524^14.

Fallgruvene med Fibonacci-systemet

Noen kilder hevder feilaktig at Fibonacci-betting systemet er risikabelt på grunn av muligheten for rask uttømming av bankroll og innsatsbegrensninger. Dette er ikke nødvendigvis tilfelle, som vi ser fra testen. På den annen side, hvis du har en betydelig mindre bankroll, kan nå innsatsgrensen bli en realitet. For eksempel, hvis du bare har 100 euro, vil du sitte fast hvis du opplever åtte påfølgende tap. Denne potensielle ulempen kan gjelde for nesten ethvert betting system.

Dette er et moderat progresjonssystem, og risikoen her er minimal. Den eneste hindringen som kan oppstå er at det vil ta for lang tid å oppnå noen merkbar fortjeneste under reelle forhold, noe som kan gjøre spillet til en kjedelig prosess.

Konklusjon

Vi har testet Fibonacci-systemet på tre spillere og fulgt utviklingen i spillene deres. Som du kan se, på grunn av algoritmens spesifikasjoner, ble innsatsstørrelsen ikke for høy. Den nådde maksimalt €89 for en av spillerne. Når vi taper, øker vi innsatsen med ett trinn. Når vi vinner, går vi ned to trinn, slik at vi kan holde innsatsstørrelsen relativt stabil gjennom hele spillet.

Det er svært usannsynlig at vi vil overstige tillatte bordgrenser, gitt at innsatsgrensene for utenfor-innsatser ofte er høye. Du bør likevel være oppmerksom på dem, da bord med lave grenser kan begrense din maksimale innsatsmulighet. Å ha utilstrekkelig med midler til å kompensere for tap er kun mulig hvis du har en liten bankroll. Selv om du har €100, kan du teoretisk sett håndtere åtte påfølgende tap, som ville være en sjelden uflaksrekke.

Da Fibonacci oppfant sin tallrekke, var det lite sannsynlig at han forventet at den skulle danne grunnlaget for en populær roulette-strategi. Ja, det er mulig å oppnå en liten gevinst over lang tid, men er du disiplinert nok og økonomisk i stand til å følge progresjonen gjennom hundre eller flere runder? Generelt sett er Fibonacci-strategien relativt trygg. I det minste er den tryggere enn den populære Martingale-strategien.

Den nye strategien din venter på å bli testet - Spill Roulette for ekte!

 • Arlekin
  5/5
  Aksepterer NO-spillere
  Bonus 100% opptil 40000 NOK
  Omsetningskrav x40
  Roulette spill 30+
  Live dealer true
  Betalinger
  • mastercard
  • visa
  • instadebit
  • neosurf
  • maestro
  • bitcoin
  • astropay
  • idebit
 • Hiperwin
  5/5
  Aksepterer NO-spillere
  Bonus 100% opptil €200
  Omsetningskrav x35
  Roulette spill 55+
  Live dealer true
  Betalinger
  • visa
  • mastercard
  • volt
  • skrill
  • paysafecard
  • mifinity
  • astropay
  • neosurf
 • 22bet
  4.7/5
  Aksepterer NO-spillere
  Bonus 100% opptil €300
  Omsetningskrav x50
  Roulette spill 120+
  Live dealer true
  Betalinger
  • discover
  • mastercard
  • visa
  • bitcoin
  • litecoin
  • dash